Розвиток футболу в Іраку - Ali Abdulkarim Dzhasim Al-Ubaidi; Anton Lytvynets (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2015)
У статті висвітлено особливості розвитку футболу в Іраку як засобу фізичного виховання й спорту. Установлено, що футбол розглядається як важливе соціальне явище в суспільному житті Іраку. Виявлено високий рівень розвитку футболу в країні, про що свідчать значні успіхи на міжнародних змаганнях: групових етапах чемпіонату світу (1986), Кубку конфедерацій (2009), 4-те місце на іграх XXVIII Олімпіади (2004), перемоги на Азійських іграх (1982) та Кубку Азії (2007). Узагальнено ключові проблеми іракського футболу, зокрема складне соціально-економічне становище населення; низький рівень безпеки; дефіцит глядачів на футбольних матчах; погана співпраця з представниками різних компаній та спонсорів;невідповідність існуючої системи організації футболу й методичного забезпечення виду спорту.