Aprendre anglès utilitzant una xarxa social: Explorant l'ús de la xarxa Ning per part d'estudiants d'una segona llengua - Ana Belen Cabrejas Peñuelas (Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa, Universitat de València, 2013)
Aquest article descriu un estudi pilot dut a terme amb estudiants d'Inglés 5 (nivell B+) en la Universitat de València, la qual va incorporar una xarxa social per a estudiar anglès fóra de l'horari lectiu. L'eina seleccionada va ser la web Ning, perquè se centrava en el grup i oferia tot un seguit de eines interessants - blogs, xats i fòrums de discussió - que tenien potencial per a l'aprenentatge de l'anglès. Els resultats indiquen que l'ús del Ning en combinació amb el contacte cara a cara va contribuir a la comunicació i la discussió en anglès i va servir per a estimular la col·laboració dels estudiants i la motivació a participar. Els membres del Ning també van complir els objectius proposats per a les eines seleccionades al mateix temps que van trobar altres usos no planificats i, per tant, van prendre les eines i les van adaptar a les seues pròpies necessitats. Els resultats d'aquest estudi tenen implicacions per a l'ensenyament ja que el Ning serveix per a promoure l'ús de l'anglès en l'aula.