Rolul și locul tomosintezei în diagnosticul bolilor pulmonare. - Nadejda Pisarenco (Academy of Sciences of Moldova, 2019)
Bazându-se pe analiza literaturii speciale și a experienței personale, sunt date definiția metodei tomosintezei digitale, principiile tehnice, diferențele față de radiografia, tomografia convențională și computerizată, avantajele, dezavantajele și limitele tomosintezei digitale și locul metodei în ftiziopneumologie. Concluzia se referă la oportunitatea utilizării tomosintezei digitale în diagnosticul bolilor pulmonare.