Визначення рівня фізичної підготовленості студентів першого курсу університету - Олена Тимофіївна Кузнєцова; Богдан Дмитрович Зубрицький; Олена Валеріївна Сініцина (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2015)
Тестовий контроль фізичного розвитку й фізичної підготовленості студентів - методологічна основа управління системою фізичного виховання у вищих навчальних закладах. Своєчасна і якісна діагностика поточного рівня фізичної підготовленості студентів має важливе прикладне значення. Завдання дослідження спрямовані на оцінку рівня фізичної підготовленості студентів першого курсу університету, з'ясування причин зниження рівня фізичної підготовленості студентів-першокурсників та встановлення способів її вдосконалення під час навчання у вищому навчальному закладі. У статті проаналізовано результати досліджень науковців щодо показників рівня фізичної підготовленості молоді. Представлено результати тестування фізичної підготовленості студентів першого курсу на початок та кінець навчального року. Найнижчі результати - у визначенні сили, вибухової сили та швидкісних здібностей, тобто показники відповідали оцінці «2» та «1». 50 % студентів першого курсу мають нижчий за середній і низький рівні фізичної підготовленості.