Czynniki determinujące wybory edukacyjno-zawodowe studentów - Anna Suchorab (Uniwersytet Kazimierza Wielkiego, 2014)
W artykule ukazano, na podstawie wyników badań własnych, czynniki determinujące wybory edukacyjno-zawodowe studentów. Analiza zebranego materiału pokazała, że wpływ poszczególnych grup czynników: podmiotowych, rynkowych, środowiskowych i pozamerytorycznych jest różny w zależności od wybranego kierunku studiów.