Теоретичні та практичні аспекти щодо удосконалення інноваційних процесів у галузі охорони здоров'я дітей та підлітків - M. L. Vodolazhsky; T. P. Sidorenko; T. V. Fomina; T. V. Koshman (Group of Companies Med Expert, LLC, 2019)
Мета: узагальнення літературних даних з питань трансферу медичних технологій для удосконалення розвитку інноваційних процесів у галузі охорони здоров'я дітей та підлітків і підвищення науково-інформаційного забезпечення фахівців. Матеріали і методи. Вивчалися наукові публікації з питань інноваційних процесів у медицині, результати власних досліджень інформаційних та інноваційних ресурсів, створених за виконанням науково-дослідних та дисертаційних робіт в галузі охорони здоров'я дітей та підлітків (2001-2018 рр.). Використовувались методи інформаційної аналітики, бібліометричний, семантичний, соціологічні. Результати. Проаналізовано проблемні питання розвитку інноваційних процесів у галузі охорони здоров'я дітей та підлітків, обґрунтовано теоретичні підстави щодо шляхів трансферу наукового результату, втіленого в медичні технології, наведено дані про власний досвід авторів стосовно удосконалення просування нового знання та його впровадження у практичну діяльність фахівців. Висновки. Проведення запропонованих організаційно-методичних заходів, застосування маркетингових досліджень щодо використання наукових розробок фахівцями галузі охорони здоров'я дітей та підлітків, моніторинг трансферу технологій, підтримка зворотного зв'язку зі споживачами з метою підвищення ефективності впровадження наукового продукту будуть сприяти удосконаленню інноваційних процесів не тільки при медичному забезпеченні дитячого та підліткового населення, але й в медицині в цілому.