Забезпечення розвитку особистісних здібностей обдарованих і талановитих дітей в умовах сучасної школи - Вікторія Вікторівна Сушко (Academy of Cognitive and Natural Sciences, 2019)
Сушко В. В., Єльчанінова Т. М. Забезпечення розвитку особистісних здібностей обдарованих і талановитих дітей в умовах сучасної школи. У статті розглянуті основи сучасного розуміння поняття обдарованість та особливості пізнавальної й емоційно-вольової сфери дитини з певним видом обдарованості. Акцентовано на необхідності психолого-педагогічного супроводу обдарованих учнів. Підкреслено необхідність розвивальної роботи з перших років навчання. Запропоновано рекомендації для педагогів щодо заходів з розвитку творчої особистості.