ИЗУЧЕНИЕ ЛИЧНОСТНОГО СКЛАДА ЖЕНЩИНЫ, ИСПЫТЫВАЮЩЕЙ ТРУДНОСТИ В ПОИСКЕ ПОТЕНЦИАЛЬНОГО БРАЧНОГО ПАРТНЁРА - USM ADMIN (Moldova State University, 2010)
În articolul de faţă este expusă tipologia personalităţii femeilor care se confruntă cu dificultăţi în alegerea parteneru- lui pentru căsătorie. Până în prezent nu există explicaţii cu privire la funcţionarea mecanismului de alegere şi a factori- lor determinanţi în procesul de căutare a partenerului pentru căsătorie. La moment există însă câteva concepte teoretice care şi-au găsit doar o confirmare practică (teoriile lui R.Uinici, B.Murstein, J.Homans şi altele). În cadrul cercetărilor a fost stabilit că nu există un anumit tip de personalitate care condiţionează complicarea procesului de căutare a parteneru- lui pentru căsătorie. Totodată, unele caracteristici de personalitate influenţează strategiile de alegere a partenerului.