Актуальні аспекти правової освіти в дисертаційних роботах сучасників - Любов Віталіївна Висоцька (Academy of Cognitive and Natural Sciences, 2016)
Висоцька Л. В. Актуальні аспекти правової освіти в дисертаційних роботах сучасників. У статті зроблено огляд дисертаційних робіт сучасних науковців у галузі права на предмет визначення стану розвитку правової освіти. Звернення до наукового матеріалу дозволяє стверджувати, що найбільша увага дослідників зосереджена на таких аспектах правової освіти: історія становлення та розвитку, правова освіта майбутніх педагогів, правова компетенція інших спеціалістів, теорія і зміст. У результаті розгляду науково-педагогічного дискурсу визначено, що сучасні дослідники у вивченні правової освіти надають перевагу таким її аспектам: «правове виховання», «правова компетентність», «правова концепція».