Edytorial: Pamięć - konteksty humanistyczne i społeczne - Bożena Sieradzka-Baziur (Jesuit University Ignatianum in Krakow, 2017)
Pamięć jest jednym z kluczowych pojęć  nauki  i jest ono obecne w opracowaniach naukowych  z zakresu psychologii, pedagogiki, socjologii,  językoznawstwa, historii, kulturoznawstwa, a także np. neurobiologii czy informatyki...