ACTUALITĂȚI ÎN TRATAMENTUL ŞI PROFILAXIA ENDOCARDITEI INFECȚIOASE LA COPIL - Alina Costina Luca; Constantin Iordache; Ştefana Maria Moisă (Amaltea Medical Publishing House, 2011)
Endocardita infecţioasă (EI) reprezintă o patologie relativ rară la copil, însă cu potenţial letal. Scopul terapiei este eradicarea cât mai rapidă şi completă a infecţiei. Acest deziderat se obţine prin administrarea precoce de antibiotice, în doze efi ciente şi pe o perioadă adecvată de timp. Ultimele ghiduri de profi laxie a endocarditei infecţioase recomandă să se menţină principiul profi laxiei cu antibiotice în timpul procedurilor cu risc de dezvoltare a EI la pacienţii cu afecţiuni cardiace predispozante pentru EI, dar să se limiteze indicaţiile acesteia la pacienţii cu cel mai mare risc de EI care au fost supuşi procedurilor cu cel mai mare risc.