Evropski kodeks proti raku - Peter Boyle; Maja Primic-Žakelj (Nurses and Midwives Association of Slovenia, 1996)
Rak je pomemben javnozdravstveni problem vEvropi, pa tudi v Sloveniji. V državah Evropske skupnosti (ES) so v okviru programa Evropa proti raku izpopolnili Evropski kodeks proti raku, deset nasvetov, ki naj bi pripomogli k temu, da bi se, če bi jih upoštevali, zmanjšali zbolevnost in umrljivost za rakom. Tudi v slovenskem programu Slovenija 2000 in rak je Evropski kodeks povzet v Sedmih dobrih nasvetih. Oktobrski teden boja proti raku v ES je bil leta 1995 namenjen šiljenju prenovljenega Evropskega kodeksa, ki ga predstavljamo tudi bralcem te revije.