تاثیر طول زمان پیش‌دوره بر زمان واکنش ساده و انتخابی تکلیف ساده و پیچیده (Sport Sciences Research Institute, 2014)
هدف این پژوهش، بررسی اثر پیشدورههای مختلف  25/0، 5/0، 1، 5/1 و 2 ثانیه بر زمانواکنش ساده و سهانتخابی، در انجام دو تکلیف ساده و پیچیده است. از 351 نفر دانشجوی پسر راست دست دانشگاهی، 40 نفر نمونه، برحسب آزمون همسانسازی زمان واکنش دوانتخابی به شکل جایگزینی تصادفی، در دو گروه 20 نفری برای انجام تکلیف ساده و پیچیده، جایگزین شدند. ابزارجمعآوری دادهها، نرم افزار محقق ساخته بود که روایی و پایایی آن تایید شده است. برای تحلیل دادهها، از روش تحلیل واریانس با اندازهگیریهای تکراری و آزمون t مستقل، استفاده شد. نتایج نشانداد: زمان واکنش ساده تکلیف ساده، بین پیشدورههای مختلف، تفاوت معناداری داشت (0.005>P). زمان واکنش انتخابی تکلیف ساده، بین پیشدورههای مختلف نیز، تفاوت چشمگیری داشت (0.001>P). زمان واکنش ساده در تمامی پنج  پیشدوره مشابه در تکلیف ساده در مقایسه با تکلیف پیچیده، تفاوت قابل توجهی داشت (0.001>P).    زمان واکنش سهانتخابی، درتمامی پیشدورههای مشابه در تکلیف ساده در مقایسه با تکلیف پیچیده به غیر از پیش دوره 5/1 ثانیه، تفاوت معناداری داشت (0.001>P). درمجموع، طول زمان پیشدوره، بیشترین اثر را بر زمان واکنش ساده و انتخابی در تکلیف ساده داشت که تاثیر آن، بر زمان واکنش انتخابی، بیشتر از زمان واکنش ساده بود.