بررسی همه گیرشناسی سندرم قبل از قاعدگی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد - علی طلایی; محمدرضا فیاضی بردبار; افشین نصیرایی; مهشید پهلوانی; سلمه دادگر; علی اکبر ثمری (Mashhad University of Medical Sciences, 2009)
مقدمه: از آن جا که سندرم قبل از قاعدگی (PMS) جزو اختلالات شایع بوده، بر هیجانات و عملکرد زنان تاثیر منفی زیادی داردو با توجه به میزان متفاوت شیوع آن در گزارشات و شیوع بالاتر آن در دانشجویان، این مطالعه با هدف بررسی همه گیرشناسی آن در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد.   روش کار: در این مطالعه توصیفی بین 210 دانشجوی دختر دانشگاه علوم پزشکی مشهد، پرسشنامه  ای شامل اطلاعات فردی (سن، وضعیت تاهل، رشته ی تحصیلی و مقطع تحصیلی) و علائم سندرم قبل از قاعدگی را تکمیل نمودند. نتایج با استفاده از آزمون های آماری کای دو و تی تست مورد تجزیه و تحلیل و پردازش قرار گرفتند.   نتایج: 101 نفر (1/48%) از دانشجویان طبق تعریف، ملاکهای سندرم قبل از قاعدگی را دارا بودند. میانگین سنی آنها 45/22 سال بود. 9/47% از مجردین و 8/48% از متاهلین نیز مبتلا به سندرم قبل از قاعدگی بودند. بیشترین و کمترین میزان شیوع سندرم قبل از قاعدگی در مقطع کاردانی (7/66%) و کارشناسی (4/41%) بود که بیشترین میزان شیوع در دانشجویان رشته ی علوم آزمایشگاهی (9/66%) مشاهده شد و در بین دانشجویان پزشکی 9/54% مبتلا به سندرم قبل از قاعدگی بودند. شایع ترین علامت گزارش شده احساس اضطراب، تنش و دلواپس بودن بود (7/45% ). شیوع سندرم قبل از قاعدگی با سن، تاهل و مقطع تحصیلی دانشجویان ارتباط آماری معنی داری نداشت (05/0