Клінічні особливості перебігу високої хронічної кишкової непрохідності у дітей із деякими вадами розвитку панкреатодуоденальної зони (огляд літератури та власні спостереження) - V. S. Konoplitskyi; V. V. Pogorіlyi; A. G. Yakymenko; V. B. Honcharuk; P. P. Hormash; A. A. Kalinchuk; U. A. Dymchyna; D. V. Konoplitskyi (Group of Companies Med Expert, LLC, Kyev, Ukraine, 2017)
Природжені вади розвитку верхніх відділів травного тракту залишаються актуальним питанням сучасної неонатальної хірургії з вагомою їх часткою у структурі дитячої смертності. Серед причин, що викликають високу кишкову непрохідність, домінують аномалії розвитку підшлункової залози та мембрани дванадцятипалої кишки. Своєчасність встановлення діагнозу при цих вадах важлива у зв'язку з негативними клінічними наслідками патології. У статті наведено тематичний огляд літератури та власні клінічні спостереження.