БАГАТОСТУПЕНЕВА МАТЕМАТИЧНА ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ТЕХНІЧНОГО ПРОФІЛЮ У СИСТЕМІ НЕПЕРЕРВНОЇ ОСВІТИ В КОНТЕКСТІ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ - Тетяна Ярхо (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2017)
Розглянуто актуальне завдання створення багатоступеневої мате-матичної підготовки майбутніх фахівців технічного профілю у системі неперервної вищої освіти. Завдання сформульовано як частину загальної проблеми побудови нової триступеневої національної вищої освіти відповідно до європейських норм і стандартів. На основі відомих трактувань і означень поняття «неперервна освіта», положень щодо його сутності, основних ознак і характерних принципів, визначено системоформувальні чинники неперервної освіти: цілісність і наступність. Наведено трактування загальних понять «цілісність» і «наступність» відповідно до базової і спеціальної багато-рівневої математичної підготовки.