Aprenentatge mòbil de llengües basat en criteris pedagògics - Rafael Seiz Ortiz (Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa, Universitat de València, 2015)
El MALL (Mobile Assisted Language Learning) aporta una immensa quantitat d'aplicacions d'aprenentatge de llengües. En aquest context cal que el triple procés d'anàlisi, avaluació i desenvolupament d'aplicacions de MALL compleixi amb dues premisses fonamentals. En primer lloc, s'ha de dur a terme en base a criteris pedagògics específics de l'aprenentatge de llengües. En segon lloc, ha de recolzar-se en models teòrics que consideren el procés d'ensenyament-aprenentatge de llengües. Aquest treball s'emmarca dins d'una investigació més general que proposa una metodologia per a l'anàlisi, avaluació i desenvolupament pedagògic d'aplicacions mòbils d'aprenentatge de llengües, en base a les dues necessitats esmentades. El treball presenta dos resultats d'aquesta investigació general, consistents en la proposta d'un model teòric per al MALL, d'una banda, i en la creació d'una plantilla o rúbrica per facilitar l'anàlisi, l'avaluació i el desenvolupament d'aplicacions MALL específiques. En primer lloc, s'ha proposat un model teòric d'estudi del MALL. Seguidament, s'ha elaborat una plantilla que incorpora paràmetres observables que serveixen per a la descripció, l'avaluació i el desenvolupament pedagògic de recursos per a l'aprenentatge de llengües assistit per tecnologies mòbils.