تأثیر تمرین پیلاتس بر میزان سقوط، ترس از سقوط و زمان عکس‌العمل در زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس - ندا رضوان خواه گلسفیدی; سید علی امامی هاشمی (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2017)
مقدمه و اهداف مولتیپل اسکلوروزیس بیماری مزمن و ناتوان کننده سیستم عصبی است که میلین سیستم اعصاب مرکزی )مغز و نخاع) را تخریب میکند. شایعترین عوارض این بیماری خستگی، عدم تعادل، سقوط و گرفتگی عضلات است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر 5 هفته تمرین پیلاتس بر تعداد سقوط، ترس از سقوط و زمان عکسالعمل زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروروزیس است. مواد و روشها در مطالعه حاضر کار آزمایی بالینی تعداد 20 بیمار مبتلا به مولتیپل اسکلوروزیس با درجه بیماری 0 تا 4 و دامنه سنی 20 تا 40 سال انتخاب شدند. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه مساوی تجربی و کنترل تقسیم شدند. برنامه تمرینات پیلاتس در گروه تجربی 5 هفته، هفتهای 3 جلسه و جلسهای یک ساعت بود. تعداد سقوط، ترس از سقوط و زمان عکسالعمل قبل و بعد از تمرینات به ترتیب با استفاده از پرسشنامه خود گزارشی Falls Efficacy Scale International و ارزیابی زمان عکسالعمل اندازهگیری شد. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آمار توصیفی و تی همبسته و سطح معناداری 05/0=α انجام شد. یافتهها نتایج حاصل از تحقیق نشان میدهد بین تعداد سقوط، میزان ترس از سقوط و زمان عکسالعمل پیش و پس از تمرینات پیلاتس تفاوت معناداری وجود دارد )001/0(p