DERMATOMIOZITA JUVENILĂ - Sigrid Covaci; Oana-Maria Farkaş; Alexis-Virgil Cochino (Amaltea Medical Publishing House, 2016)
Dermatomiozita juvenilă este o boală autoimună, cu afectare multisistemică, de origine incertă, la baza căreia se află inflamaţia perivasculară cronică, şi care afectează în principal ţesuturile cutanat şi muscular. Prezentăm cazul unei paciente cu afectarea tegumentară clasică descrisă în dermatomiozită, şi care a dezvoltat afectare musculară la peste un an de la debutul bolii.