ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УМОВ ДЛЯ САМОРЕАЛІЗАЦІЇ ОСОБИСТОСТІ У КЛАСНІЙ ТА ГУРТКОВІЙ ДІЯЛЬНОСТІ УЧНІВ 8-9 КЛАСІВ - O.V. Kisyel; I.I. Misleiyko (Academy of Cognitive and Natural Sciences, 2022)
Продемонстровано результати дослідження можливостей особистісного самовизначення і самореалізації учнів у шкільній та позашкільній діяльності. Охарактеризовано гурткову роботу, яка включає в себе методи активного психологічного впливу, носить творчий характер при відсутності жорсткої регламентації. З'ясовано зміст потреби в самовизначенні у підлітків, що включає: формування себе як особистості, соціалізацію, розкриття індивідуальності. Визначено залежність між розвитком особистості і особливостями виховного впливу на учнів нерегламентованою творчою діяльністю.