شناسایی و اولویت‌بندی عوامل هویت دینی- ملی مؤثر در توسعۀ‌ فرهنگی ورزش قهرمانی از دیدگاه ورزشکاران - سیدجلیل میریوسفی; مریم سلاجقه (Sport Sciences Research Institute, 2018)
هدف این پژوهش، شناسایی و تحلیل عوامل هویت دینی‌- ‌ملی در توسعۀ فرهنگی ورزش قهرمانی از دیدگاه ورزشکاران استان کرمان بود. نمونه‌ای هدفمند از قهرمانان ورزشی استان کرمان در سال 1395 به تعداد 205 نفر انتخاب شد. روش تحلیل داده‌ها استفاده از معادلات ساختاری، تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تأییدی مرتبۀ اول و مرتبة دوم بود. نتایج نشان داد که پنج عامل مرتبط با هویت دینی‌- ‌ملی شامل شهرت و محبوبیت، سلامت اخلاقی، عزتمندی، میل به پیشرفت و نیز فرهنگ دینی و ارزش‌محوری هستند. افزون‌براین، گویه‌های فقدان تکبر و خودخواهی پس از موفقیت‌های ورزشی، حفظ و ارتقای جایگاه تیم‌های ملی در‌رتبه‌بندی‌های بین‌المللی، رعایت اخلاق حرفه‌ای درورزش، کسب سهمیه و مدال دررویدادهای ورزشی بین‌المللی و توجه به مسائل مذهبی و اعتقادی در برنامه‌ریزی‌های کلان و خرد ورزش، به‌ترتیب در عامل‌های شهرت و محبوبیت، میل به پیشرفت، سلامت اخلاقی، عزتمندی و همچنین، فرهنگ دینی و ارزش‌محوری در اولویت اول قرار دارند. براساس یافته‌های این پژوهش، به هویت دینی- ملی باید به‌عنوان یک مؤلفة مهم درجهت توسعۀ فرهنگی در ورزش قهرمانی توجه شود. همچنین، رعایت هنجارهای اجتماعی برای جلوگیری از بروز خشونت و بداخلاقی درمحیط‌های ورزشی می‌تواند نقش مهمی در توسعۀ فرهنگی در ورزش قهرمانی ایفا کند.