Mandibuler rekonstrüksiyonlu bir hastada protetik tedavi: Olgu sunumu - Tuğrul Sarı; Ahmet Mihmanlı; Mehmet Veli Karaaltın (Selçuk University, 2015)
Günümüzde oral kanser tedavisi için standart uygulama patolojik dokuların çevredeki bir kısım sağlıklı doku ile birlikte cerrahi olarak uzaklaştırılması ve rezeksiyon yapılan bölgedeki sert ve yumuşak doku defektlerinin serbest mikrovasküler flepler kullanılarak rekonstrüksiyonunun yapılmasıdır. Ancak, maksiller veya mandibuler rekonstrüksiyon yapılan bölgedeki yetersiz doku desteği nedeniyle, rekonstrüksiyonu takiben yapılan protetik tedaviden elde edilen fayda sınırlı olmakta ve protetik tedavi genellikle fonksiyonel olmayan bir protezin yapımıyla sonuçlanmaktadır. Protezleri desteklemek için dental implantların kullanımı ise bu tip sorunlara çözüm olacak gibi görünmektedir. Bu vaka raporunda, mandibuler parsiyel rezeksiyon ve rekonstrüksiyon geçiren bir hastanın protetik tedavisi sunulmaktadır.