تحلیل عوامل انگیزشی داوطلبان ورود به رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی - عبدالرحمن مهدی‌پور; طاهره ازمشا; سجاد غلامی ترکسلویه; عباس سبحانی (Sport Sciences Research Institute, 2014)
راه‌یابی به دانشگاه به عنوان مکانی برای آموختن دانش، برای پیشرفت جامعه، جوانان و خانواده امری ضروری به نظر میرسد که در این راستا توجه به انگیزه داوطلبان برای ورود به دانشگاه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار میباشد؛ لذا هدف از پژوهش حاضر، تحلیل عوامل انگیزشی داوطلبان ورود به رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی میباشد.جامعه آماری پژوهش، کلیه داوطلبان ورود به رشته تربیتبدنی و علوم ورزشی در سال 1390 از سه استان خوزستان، ایلام و لرستان بودند که برای انجام آزمون عملی رشته تربیتبدنی و علوم ورزشی، در دانشگاه شهید چمران اهواز شرکت کرده بودند (1310=N). حجم نمونه از طریق جدول کرجسی و مورگان، 302 نفر برآورد شد. برای جمعآوری دادهها از پرسش‌نامه محققساخته که شامل 24 سوال بود استفاده گردید و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ 81/0 محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل دادهها از آمار توصیفی و آمار استنباطی استفاده شد.  نتایج نشان داد به ترتیب عوامل فردی، عوامل اجتماعی و عوامل شغلی، مهم‌ترین عوامل انگیزشی داوطلبان ورود به رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی بود. همچنین بین دیدگاه داوطلبان دختر و پسر در مورد عوامل فردی، تفاوت معناداری مشاهده شد؛ اما در عوامل اجتماعی و شغلی، تفاوت معناداری مشاهده نگردید. با توجه به یافتههای پژوهش می‌توان گفت توجه به انگیزه‌های داوطلبان برای ورود به دانشگاه امری ضروری می‌باشد؛ زیرا با مورد توجه قرار دادن آن‌ها میتوان میزان کارآیی و اثربخشی دانشجویان را در آینده افزایش داد.