MORALITATEA - DIMENSIUNE A PERSONALITĂŢII - USM ADMIN (Moldova State University, 2014)
Astăzi moralitatea este în decădere din cauza unui şir de factori (politici, sociali, economici). De aceea, comporta- mentul moral nu este echilibrat prin coduri şi norme, prin practici etice, juridice şi politico-administrative care să micşo- reze decalajele dintre ceea ce trebuie să fie şi ceea ce este omul. Astfel, una din condiţiile importanate pe care trebuie să le realizeze o generaţie, un popor pentru a fi apt să asimileze noile valori morale este dobândirea unei autentice autono- mii spirituale şi materiale. Totodată, manifestarea comportamentului moral se realizează atinci când subiectul moral este angajat, simultan, spre sine şi spre lumea din care face parte. Cuvinte-cheie: moralitate, normă, conştiinţă, apreciere morală.