تأثیر آموزش دروس معارف اسلامی بر نگرش و انگیزش دینی دانشجویان(مطالعة موردی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل) - سیدباقر حسینی کریمی; غلامرضا ضابطپور (Organization for Researching and Composing University Textbooks in the Humanities SAMT, 2021)
هدف پژوهش حاضر، تقویت فرایند علمی سیاست‌گذاری و تصویرپردازی دروس معارف اسلامی در چشم‌انداز آینده است؛ بدین سان که با بررسی نگرش و انگیزة دانشجویان به دروس معارف اسلامی، مشخص می‌شود به چه میزان در تعالی‌بخشی به باورهای اعتقادی و بینش سیاسی دانشجویان توفیق حاصل شده است و برای ارتقای محتوا و عملکرد آن چه تغییراتی باید صورت گیرد؟ روش پژوهش، توصیفی ـ پیمایشی و رویکرد آن نیز کاربردی است. از میان دانشجویان کارشناسی ورودی 1395 و ماقبل آن‌که 1900 نفر بودند، براساس حجم نمونة کوکران 319 دانشجو به روش نمونه‌گیری تصادفی، به عنوان نمونة پژوهش انتخاب شدند. ابزار جمع‌آوری داده‌ها، پرسش‌نامة محقق‌ساخته بود و داده‌های حاصل تحلیل شدند. طبق نتایج راهکارهایی مانند شناور بودن متون دروس معارف، متناسب بودن دروس معارف با رشتة تحصیلی، کیفیت‌بخشی برنامة درسی، بازنگری و به‌روز کردن محتوا و استفاده از استادان باتجربه و جذب هیئت علمی برای کاربردی کردن محتوای دروس معارف اسلامی ضروری است.