Професійні уміння в структурі готовності вчителя образотворчого мистецтва - Ірина Григорівна Брижата (Academy of Cognitive and Natural Sciences, 2018)
У статті автор досліджує сутність понять «уміння», «професійні вміння», визначає зміст професійних умінь учителя образотворчого мистецтва, акцентуючи на двох групах цих умінь: педагогічних та спеціальних (професійних). У дослідженні сказано про ефективність розвитку професійних умінь художника-педагога, необхідних як у творчій, так і в педагогічній діяльності. У межах спеціальних умінь визначено художньо-графічні вміння. Комплекс художніх умінь автор розподіляє на складові частини: розумові (продуктивні та репродуктивні), практичні та якості особистості фахівця образотворчого мистецтва.