بررسی هوش هیجانی دانشجویان کارشناسی جدیدالورود دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سال 90-1389 - نوید میرزاخانی; اسماعیل صادقی; راما یاسایی; سید مهدی طباطبایی (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2015)
مقدمه و اهداف هوش هیجانی شامل تواناییهایی مانند حفظ انگیزه و استقامت در برابر ناملایمات میباشد و بیش از 50 درصد عامل موفقیت بستگی به هوش هیجانی دارد. با توجه به اهمیت آن در موفقیت تحصیلی دانشجویان ما بر آن شدیم تا عوامل موثر بر هوش هیجانی را در دانشجویان کارشناسی جدیدالورود دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سال 90-1389بررسی کنیم. مواد و روش ها در این بررسی از پرسش نامه هوش هیجانی بار-اون ( bar-on emotional Quotient )و پرسش نامه دموگرافیک استفاده شد. نمونه گیری به روش نمونه گیری در دسترس بوده و  تمامی دانشجویان دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی جدیدالورود سال 90-1389 به عنوان نمونه انتخاب شدند.  جهت تحلیل دادهها برای متغیرهای کمی از آزمون تی (T-test) و برای متغیرهای کیفی از آزمون کای اسکویر و از روشهای ناپارامتری برای بررسی ارتباطات بین متغیرها انجام شد. و از نرم افزار spss16 برای تجزیه و تحلیل آماری استفاده شد. یافته ها دراین تحقیق که 99 دانشجوی جدید الورود دانشکده  توانبخشی سال1390-1389 حضور داشتند که   34 نفر از شرکت کنندگان مذکر و 65 نفر  مونث بودند. از بین شرکت کنندگان 27 نفر(3/27%) آنها رشته کاردرمانی، 25 نفر (3/25%) رشته فیزیوتراپی، 22نفر (2/22%) رشته بینایی سنجی و 25 نفر(3/25%) رشته شنوایی سنجی بودند .    نتیجه گیری هوش هیجانی با جنسیت(مونث بودن )، سطح سواد مادران و میزان درآمد خانواده رابطه مستقیم دارد.