Сучасні підходи до складання моделей підготовки фахівців із фізичної культури - Людмила Володимирівна Чалій (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У статті розкрито зміст понять «модель» та «моделювання». Звернуто увагу на широке застосування в педагогічній науці методу моделювання. Це дає змогу наочно демонструвати майбутню професійну діяльність і проектувати ефективну підготовку до неї. Як зазначено, моделі підготовки майбутніх учителів фізичного виховання відображають наявність усіх компонентів процесу освіти (принципи навчання, мету, завдання, структуру, зміст, форми, методи, систему оцінки та контролю). Указано на відсутність у сучасних педагогічних дослідженнях моделі підготовки майбутнього вчителя фізичного виховання до викладання варіативного модуля «Туризм». Запропоновано створити таку модель на основі компетентісного підходу.