"DANCE RHYMES" AS A PEDAGOGICAL METHOD FOR FOSTERING BODY SKILLS AND KNOWLEDGE OF CULTURAL TRADITION IN EARLY CHILDHOOD DANCE EDUCATION IN ISRAEL - USM ADMIN (Moldova State University, 2016)
"DANCE RHYMES" CA METODĂ DE FORMARE A COMPETENŢELOR MOTRICE ŞI VALORIFICARE A TRADIŢIILOR CULTURALE LA ETAPA EDUCAŢIEI TIMPURII ÎN ISRAEL Predarea dansului la etapa educaţiei timpurii în comunităţi religioase este un fenomen relativ nou pentru societatea israeliană. "Dance Rhymes" este descris din perspectiva practicii educaţionale: valorificarea demersului etnografic şi a demersului metodologic privind "Dance Rhymes" ca metodă de formare a competenţelor motrice (coregrafice) şi redu- cerea discrepanţei dintre tradiţia evreiască şi arta coregrafică. Cuvinte-cheie: educaţie coregrafică, copilărie timpurie, tradiţie, rimă, ritm, practică pedagogică.