DIFFICULTIES THAT ARAB STUDENTS FACE IN LEARNING ENGLISH - USM ADMIN (Moldova State University, 2015)
DIFICULTĂŢI CU CARE SE CONFRUNTĂ STUDENŢII ARABI CARE ÎNVAŢĂ LIMBA ENGLEZĂ În Iordania, limba engleză nu este utilizată în situaţii cotidiene. Studenţii arabi se confruntă cu probleme de învăţare a limbii engleze, atât în scris, cât şi în vorbire. Lor le vine greu să înveţe limba engleză în ţara lor natală, dat fiind că limba maternă este araba. Singura modalitate de a învăţa limba engleză în Iordania este prin instruire formală, adică în sala de clasă în care profesorii de limbă străină sunt vorbitori nativi de limbă arabă. Există puţine şanse de a învăţa limba engleză prin interacţiune naturală în limba-ţintă. Acest lucru este posibil numai atunci când elevii conversează cu vorbitori nativi de limbă engleză, care vin în ţară în calitate de turişti, ceea ce se întâmplă foarte rar. Cuvinte-cheie: dificultăţi în învăţarea limbii engleze.