Адаптація і толерантність в екстремальних ситуаціях - Валентина Миколіївна Вакуленко (Academy of Cognitive and Natural Sciences, 2017)
Автором досліджено роль адаптації та толерантності в умовах екстремальної ситуації, в самопізнанні, самореалізації творчих потенціалів людини, що важливо в процесі соціалізації особистості. Аналізується сутність поняття «стрес», «соціально-педагогічна адаптація», називаються фактори, що сприяють появі стресу, розглядаються стратегії толерантної поведінки.