Seznamte se: International Commission on Mathematical Instruction - Jarmila Novotná (Karolinum Press, 2013)
Článek seznamuje čtenáře s International Commission on Mathematical Instruction (ICMI), komisí nevládní mezinárodní neziskové vědecké organizace International Mathematical Union (IMU), jejímž úkolem je podporovat a zlepšovat mezinárodní spolupráci v matematice. Hlavní pozornost je věnována cílům ICMI, její činnosti, spolupráci s přidruženými organizacemi a některým novým projektům směřujícím ke zlepšení vyučování matematice.