PROIECTAREA DIDACTICĂ - O CONDIȚIE ESENȚIALĂ ÎN EFICIENTIZAREA PROCESULUI EDUCAȚIONAL ÎN INSTITUȚIA EXTRAȘCOLARĂ - Viorica FLOREA (Moldova State University, 2018)
În acest articol ne-am propus să prezentăm unele condiţii, elemente structurale şi operaţii didactice, care stau la baza proiectării pedagogice. Evidențierea operațiilor și acțiunilor pe care trebuie să le ia în considerare cadrul didactic în proiectarea pedagogică va constitui o condiție esențială în eficientizarea procesului educațional în instituția de învățământ extrașcolar. DIDADCTIC DESIGN - AN ESSENTIAL CONDITION IN THE OPTIMIZATION OF THE EDUCATIONAL PROCESS IN THE EXTRACURRICULAR INSTITUTIONS In this article, we intend to present a couple of conditions, structural elements and didactic operations that underlie a didactic design. The highlighting of the process and actions, that have to be taken into consideration by the teaching staff in a didactic design, will be an essential condition for the optimization of the educational process in the extracurricular institution.