Науково-педагогічна діяльність Івана Огієнка в Камʼянець-Подільському державному українському університеті: історіографічні нотатки - Олександр Завальнюк (Khmelnytskyi Humanitarian-Pedagogical Academy, 2013)
Аналізується внесок дослідників у висвітлення науково-педагогічної діяльності Івана Івановича Огієнка на посадах ректора і професора кафедри історії української мови Камʼянець-Подільського державного українського університету у 1918-1920 рр. Узагальнюється розвиток історіографії досліджуваного питання, характеризується зміст найбільш значущих праць сучасних українських вчених, вказуються прогалини у вивченні науково-педагогічної біографії І.І.Огієнка.