طراحی الگوی برنامه درسی سواد رسانه‌ای در دوره ابتدایی نظام آموزش و پرورش - مریم عزیزی; کورش فتحی واجارگاه; کامبیز پوشنه; علی گرانمایه پور (Shahed Behesti University, 2022)
هدف: هدف پژوهش حاضر، تبیین الگوی برنامه درسی سواد رسانه‌ای در دوره ابتدایی نظام آموزش و پرورش است.مواد و روش‌ها: رویکرد حاکم بر پژوهش حاضر، کیفی و با استفاده از روش نظریه داده بنیاد انجام شده است. شرکت‌کنندگان در این پژوهش، متخصصان و صاحب‌نظران حوزه رسانه و برنامه درسی هستند که با استفاده از روش نمونه‌گیری هدفمند، با 15 نفر از آنان مصاحبه انجام شد. ابزار گردآوری داده‌ها، مصاحبه نیمه‌ساختارمند بود که با این تعداد محقق به اشباع نظری رسید.بحث و نتیجه‌گیری: برای تجزیه و تحلیل داده‌های کیفی از روش استراوس و کوربن استفاده شده است. پس از کدگذاری باز و تدوین مفاهیم اولیه، 26 کد محوری شناسایی شد که در 6 کد انتخابی قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که مهم‌ترین عوامل علی شامل اصلاحات اساسی زیرساخت‌ها، طراحی فرصت‌های یادگیری برای کسب مهارت‌های مربوط؛ عوامل زمینه‌ای شامل عوامل اجتماعی، آموزشی و فرهنگی؛ عوامل مداخله‌ای در برگیرنده‌ی پژوهش و کار عملی و نقش و آمادگی معلمان؛ راهبرد شامل؛ دسترسی به رسانه‌ها و توسعه قابلیت‌های معلمان؛ پیامدهای برنامه درسی سواد رسانه‌ای در دوره ابتدایی؛ پیامدهای فردی و اجتماعی را در بر می‌گیرد .بر این اساس، فراهم کردن شرایط لازم برای تدوین و اجرای الگوی برنامه درسی سواد رسانه‌ای در دوره ابتدایی باید مورد توجه قرار گیرد.