Hepatita cronică virală și carcinomul hepatocelular. - Adela Ţurcanu; Eugen Tcaciuc; Vlada-Tatiana Dumbrava; Anna Donscaia; Lilian Antoci; Mircea Cernat (Academy of Sciences of Moldova, 2018)
Este prezentat review literaturii pe specialitate referitor la rolul infecției virale B, C și D în dezvoltarea carcinomului hepatocelular. În review sunt descrise mecanisme patogenetice ale evoluției hepatitelor cronice postvirale în carcinomul hepatocelular. Ca concluzie autorii consideră tratamentul hepatitelor cronice postvirale și monitorizarea pacienților ca factor profilactic în dezvoltarea carcinomului hepatocelular.