بررسی رابطه هماهنگی بین مولفه های خودپنداشت و افسردگی در دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز - مهناز مهرابی زاده هنرمند (Shahid Chamran University of Ahvaz, 1996)
این پژوهش به بررسی رابطه هماهنگی بین مولفه‌های خودپنداشت (خود کنونی و خود آرمانی) و افسردگی پرداخته است. فرض کلی بر این است که بین هماهنگی خود کنونی و خود آرمانی از یک سو و افسردگی از سوی دیگر رابطه منفی وجود دارد.  طور تصادفی انتخاب شده بودند شرکت داشتند. نتایج تحلیل آماری نشان داد که اولاً در حالت بهنجار، بین خود کنونی و خود آرمانی تقریباً هماهنگی و تجانس وجود دارد و ثانیاً، بین هماهنگی خود کنونی و خود آرمانی و افسردگی رابطه منفی وجود دارد، یعنی هر چه هماهنگی بیشتر باشد افسردگی کمتر است. بنابراین فرضیه کلی پژوهش تایید می‌شود.