بررسی تأثیر ‌‌ارائه‌ی همزمان علایم بیماری، درمان و مراقبت پرستاری در یادگیری مطالب بیماری‌ها با استفاده از دیاگرام (الگوریتم بیماری‌ها) در محیط نرم افزار‌ Word از دیدگاه دانشجویان پرستاری - هوشنگ علیجانی رنانی (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2012)
هر الگوی تدریس نوعی پژوهش درباره‌ی تدریس و یادگیری است. در فعالیت‌های آموزشی، معلم باید تلاش کند با بهره جویی از روش‌ها و وسایل، شرایط را برای یادگیری شاگردان فراهم سازد. درتدریس معمول، مراقبت پرستاری درآخرین قسمت درس می‌آید. بنابراین دانشجو قادر نیست بین مراقبت و علایم بیماری، ارتباط برقرار کند. هدف این مطالعه، بررسی تأثیر ارائه‌ی همزمان علایم ومراقبت‌های پرستاری با استفاده از الگوریتم بیماری‌ها بر یادگیری مراقبت‌های پرستاری از دیدگاه دانشجویان بود. این مطالعه در طی چند ترم در کلاس پرستاری کودکان 2 انجام شد. نتایج در‌ یک‌کلاس (33نفره) در سال 1389 ارزیابی شد. مطالب کلیدی (تعریف بیماری- پاتوفیزیولوژی- علایم-‌ درمان و‌ مراقبت پرستاری) باید استخراج و در نرم‌افزار word 2007 درtext box نوشته شده و در محل مناسب در الگوریتم جای گرفت. دانشجو باید با دیدن هر مطلب پیامدها را حدس بزند‌ و علت (هر موضوع را فعالانه کنکاش کند. (همچنین با هر علامت یا نشانه بلافاصله درمان و مراقبت آن بیان می‌شد.) در روز امتحان پایان ترم با پرسشنامه‌ای نظرات دانشجویان پرسیده شد. یافته‌ها نشان می‌دهد که دانشجویان این شیوه‌ی تدریس را در خلاصه کردن مطالب و در عین حال مفید بودن آن، میزان یادگیری در کلاس، سرعت ارائه‌ی مطالب، یادآوری مطالب در زمان مرور درس برای آمادگی امتحان‌ بین50 درصد تا 96 درصد در سطح خوب و عالی‌بیان کرده اند. استفاده از الگوریتم می‌تواند آموزش مراقبت در نزدیک‌ترین سطح به مشکلات بیمار را ممکن سازد. همچنین دانشجویان با شرکت فعال در کلاس درس، یادگیری معناداری از فلسفه‌ی مراقبت را تجربه می‌کنند.