گزارش یک مورد حاملگی هتروتوپیک - زهره یوسفی; امیرحسین جعفریان; فائزه حلیمی; نشاط محبان آزاد (Mashhad University of Medical Sciences, 2016)
مقدمه: حاملگی هتروتوپیک رویدادی نادر است. وجود همزمان حاملگی داخل رحمی و حاملگی اکتوپیک را حاملگی هتروتوپیک می‌نامند. از آنجایی که این نوع آبستنی در معرض خطر پارگی بارداری خارج رحمی است، تشخیص این بیماری تهدیدکننده حیات بسیار مهم است. مطالعه حاضر با هدف معرفی یک مورد حاملگی هتروتوپیک انجام شد. گزارش مورد: در این مطالعه یک مادر باردار 20 ساله در هفته 18 بارداری، با علائم بالینی مبنی بر توده لگنی و تشخیص احتمالی توده بدخیم تخمدان معرفی می‌شود که جراحی توده لگنی و پاسخ فروزن سکشن حاملگی خارج رحمی لوله‌ای بود. لذا بعد از عمل حاملگی داخل رحمی تا زمان زایمان کنترل شد که حاصل آن تولد نوزاد سالم بود. نتیجه‌گیری: حاملگی هتروتوپیک اگرچه پدیده نادری است، ولی باید در هر زن باردار، احتمال حاملگی هتروتوپیک را در نظر داشت. حاملگی هتروتوپیک در صورت عدم توجه و درمان مناسب می‌تواند بیمار را در شرایط اورژانس و وخیم قرار دهد.