MARKERII BIOCHIMICI LA COPIII CU DEREGLĂRI NEUROVEGETATIVE - Gheorghe Railean (Amaltea Medical Publishing House, 2010)
În lucrare sunt prezentate rezultatele examenului biochimic (starea sistemului antioxidant, metabolismul proteinelor, lipidelor, statusul fermentativ şi ionograma) la 380 copii cu dereglări neurovegetative, clinic manifestate prin persistenţa fenomenului algic (cefalee, cardialgii, abdominalgii), debut paroxistic (crize vegetative, sindrom sincopal şi atac de panică) şi predominarea fenomenului motor (balbism, ticuri tranzitorii, sindrom hiperchinetic rezidual şi manifestări obsesiv-compulsive).