تأثیر فعالیت‌های ژیمناستیک و بازی‌های آزاد بر مهارت‌های اجتماعی و مشکلات رفتاری کودکان 3 تا 6 سال - صدیقه صاحبی; سیده منیژه عربی; وحیده ولایتی (Sport Sciences Research Institute, 2018)
هدف اصلی پژوهش حاضر، مقایسة تأثیر فعالیت‌های ژیمناستیک و بازی‌های آزاد بر مهارت‌های اجتماعی و مشکلات رفتاری کودکان سه تا شش سال بود. در این پژوهش علی- مقایسه‌ای، ازبین کودکان شرکت‌کننده در کلاس‌های ژیمناستیک و بازی‌های آزاد، 200 نفر به‌صورت تصادفی هدفمند انتخاب شدند. برای جمع‌آوری اطلاعات از مقیاس رفتاری کودکان پیش‌دبستانی و مهدکودک استفاده شد. تجزیه‌وتحلیل اطلاعات با آمار توصیفی و آزمون تحلیل واریانس انجام شد. نتایج نشان داد که مهارت‌های اجتماعی در هر دو گروه بازی‌های آزاد و ژیمناستیک تفاوت معناداری با یکدیگر ندارند؛ اما گروه بازیهای آزاد مشکلات رفتاری بیشتری در دو خرده‌مقیاس خودمحوری و عصبی‌بودن نسبت به گروه ژیمناستیک دارند. این دو نوع فعالیت بدنی نقش مشابهی در کاهش مشکلات رفتاری کودکان ندارند؛ بنابراین، نیاز به یک مربی با نظارت غیرمستقیم بر بازی‌های کودکان با هدف کاهش مشکلات رفتاری آن‌ها احساس می‌شود.