Рухова активність та психоемоційний стан студенток 15-17 років - Наталія Василівна Семенова; Анатолій Васильович Магльований (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2015)
Актуальність полягає у відсутності досліджень психоемоційного стану студенток 15-17 років в умовах дефіциту рухової активності. Завдання роботи полягають у визначенні, аналізі та характеристиці психоемо-ційного стану студенток 15-17 років, установленні взаємозв'язку з руховою активністю. У роботі вико-ристано методику визначення психоемоційного стану САН. Порівняння отриманих параметрів студенток показало, що рівень активності студенток перебуває в межах 48-51 бала, самопочуття - 55-58 балів, настрою - 59-63 бали й за віком одержані показники достовірно не відрізняються. Результати опитування вказують на середній і високий рівні параметрів САН при низькому рівні рухової активності. Показник активності відображає як психоемоційний стан, так і рівень фізичної активності студенток.