El teatre com a recurs per afrontar els reptes de l'adolescència - Tomás Motos Teruel; Vicente Alfonso-Benlliure (Universitat de Barcelona, 2019)
Aquest estudi, utilitzant una metodologia d'investigació qualitativa, intenta aprofundir en les creences implícites i percepcions que tenen els adolescents i els joves sobre les seves experiències com a participants actius en activitats teatrals. Aquest article s'emmarca en un projecte d'investigació (El Teatre i els Joves) estructurat en diverses fases i que combina metodologies quantitatives i qualitatives. Un total de 53 participants d'edats compreses entre els 12 i els 20 anys van participar en aquest estudi. Es van distribuir a l'atzar en 5 grups de discussió. Les sessions de treball es van gravar, transcriure i analitzar posteriorment, cosa que va permetre la identificació de categories, subcategories i unitats temàtiques. Els resultats posen de manifest que les principals opinions i preocupacions dels adolescents vers el teatre giren al voltant de la influència sobre el seu desenvolupament personal, la seva autoconfiança i competència emocional (pla individual) i sobre l'efecte que tenen les activitats dramàtiques sobre les seves habilitats personals i empàtiques (pla social). Finalment, s'analitzen els resultats en clau educativa, tant en l'àmbit de disseny curricular com de metodologia docent.