بررسی رابطه ی سلامت روانی و کیفیت خواب دانشجویان دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 92-1391 - مریم رحمتی; سعید رحمنی; علیرضا اکبرزاده باغبان; فرناز فتح اله زاده; پریسا غریب نواز (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2015)
مقدمه و اهداف کاهش کیفیت خواب و سلامت روانی بر زندگی فردی و تحصیلی دانشجویان از بسیاری از جهات حائز اهمیت است. نظر به اینکه دانشجویان از حساس ترین گروههای جامعه و سازندگان فردای هر کشوری هستند و با توجه به اهمیت سلامت روانی و مشکلات خواب در یادگیری و افزایش توان علمی، مقاله حاضر جهت بررسی رابطه سلامت روانی و کیفیت خواب در دانشجویان دانشکده توانبخشی طراحی شده است.. مواد و روش ها در این مطالعه مقطعی، 239نفر از دانشجویان رشته های توانبخشی سال اول تا چهارم، از هر مقطعی 60 نفر به صورت تصادفی انتخاب شد و پرسشنامه ها در کلاسها در چهار رشته تحصیلی مختلف به صورت خوشه ای طبقه بندی شده پاسخ داده شد. این مطالعه با استفاده ازپرسشنامه های دموگرافیک، سلامت روانی GHQ-28و شاخص کیفیت خواب پیتز برگ PSQI انجام شد. یافته ها با توجه به نتایج به دست آمده در مطالعه حاضر6/63 درصد از دانشجویان مورد بررسی، کیفیت خواب پایین تر از وضعیت مطلوب داشتند و براساس خرده مقیاس های سلامت روانی،2/46 درصد از نظر وضعیت شکایت جسمانی،2/50 درصداز نظر وضعیت اضطراب و 7/65 درصد از نظر اختلال در کارکرد اجتماعی و 1/33 درصد از نظر افسردگی، وضعیت نامطلوبی داشتند. ارتباط معنی داری بین سلامت روان و کیفیت خواب دانشجویان مورد مطالعه وجود دارد. ( 001/0P