Söz Uçar, Yazı Dikkat Çeker: Resimli Çocuk Kitapları Kapsamında Erken Yazı Farkındalığı - Elif Kural; Fatma Merve Şimşek (Istanbul Kültür University, 2022)
Dikkati yazıya çeken özellikler resimli çocuk kitapları aracılığıyla örneklendirilmiş ve kitapların bu özelliklerden hangisini kapsadığı belirlenmiştir. Uygun örnekleme ile seçilen 59 resimli çocuk kitabına doküman incelemesi yapılmış ve oluşturulan alt temalar ve kategorilere göre kitapların sahip olduğu özellikler belirlenmiştir. Kitapların dikkati yazıya çeken özellikler teması kapsamında betimsel analizi yapılmıştır. Görseldeki yazı alt teması; etiketler, çevresel yazı, konuşmanın gösterimi, sesin gösterimi ve harfin gösterimi kategorilerine ayrılırken metindeki yazı alt teması yazı biçimi değişikliği ve özel yazı tipi kullanımı kategorilerine ayrılmıştır. Dikkati yazıya çeken özelliklere ait kategoriler altında toplanan kitap sayısı şöyledir: Etiketler kategorisinde 32 tane kitap, çevresel yazı kategorisinde 40 tane kitap, konuşmanın gösterimi kategorisinde 16 tane kitap, sesin gösterimi kategorisinde 26 tane kitap, harfin gösterimi kategorisinde 9 tane kitap, yazı biçimi değişikliği kategorisinde 52 tane kitap, özel yazı tipi kullanımı kategorisinde 29 tane kitap. İncelenen kitaplarda en sık yazı biçimi değişikliği ve çevresel yazı özelliklerine rastlanırken en az rastlanan özellik harfin gösterimi olmuştur.