СУЧАСНІ ВИМІРИ ФОРМУВАННЯ ОСОБИСТОСТІ МАЙБУТНЬОГО ВИХОВАТЕЛЯ В СИСТЕМІ ВИЩОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ - Leonida Pisotska (Vasyl Stefanyk Precarpathian National University, 2017)
У статті розкрито основні підходи у сучасному вимірі щодо виховання особистості майбутнього вихователя дітей дошкільного віку в умовах здобуття ним вищої освіти. Доведено, що вищий педагогічний навчальний заклад має стати осередком, у якому відбувається становлення особистості вихователя як громадянинасвоєї країни, носія найвищих досягнень вітчизняної та світової культури з відповідними світоглядними, моральними, естетичними настановами та життєвими спрямуваннями, відданого обраній професії. Виокремлено умови, котрі забезпечують ефективність виховання особистості майбутнього вихователя дітей дошкільного вікувідповідно сучасних вимірів. Ключові слова: професійна підготовка, вихователь дітей дошкільного віку, навчально-виховний процес, виховна система, розвиток виховної системи, системний підхід, умови виховання особистості вихователя.