FUNDAMENTE PRAXIOLOGICE: METODOLOGIA ŞI TEHNOLOGIA CONSILIERII PSIHOPEDAGOGICE A FAMILIEI ÎN CADRUL INSTITUŢIEI DE ÎNVĂŢĂMÂNT - USM ADMIN (Moldova State University, 2015)
Consilierea psihopedagogică a membrilor familiei vizează un set de acţiuni psihopedagogice sistematice şi sistemice, realizate prin intermediul formelor, metodelor şi strategiilor de identificare, remediere şi prevenire a discordanţelor şi incertitudinilor familiale. Strategiile consilierii psihopedagogice se aleg şi se aplică în funcţie de vârsta, genul, religia beneficiarului, nivelul de cultură şi inteligenţă, de metodele acceptate de către beneficiar. Cuvinte-cheie: consilier, consiliere, consiliere psihopedagogică, consilierea familiei, beneficiar, tehnici, strategii, model de psihoterapie, consiliere eclectică.