Вплив різних видів туризму на фізичний стан студентів - Andriy Shevchuk (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2015)
У статті проаналізовано вплив занять різними видами туризму на фізичні якості та функціональні можливості організму. Низький рівень здоров'я студентів потребує невідкладних дій для його покращення. Оздоровчо-спортивний туризм є здоров'язберігальною діяльністю, яка розв'язує проблеми здорового способу життя. Це загальнодоступний засіб активного відпочинку та оздоровлення молоді. У більшості проаналізованих публікацій указано, що заняття водним туризмом серед школярів і студентів передусім сприяє розвитку силових якостей та покращенню функціональних можливостей кардіореспіраторної системи. Досвід роботи секції веслування на байдарках і каное у ВНЗ для студентів нефізкультурних спеціальностей висвітлений недостатньо.