DIFICULTĂŢILE PĂRINȚILOR PRIVIND EDUCAREA ŞI INTEGRAREA SOCIOEDUCAȚIONALĂ A COPIILOR CU AUTISM - USM ADMIN (Moldova State University, 2020)
Familia este cea care află prima de eventualele deficienţe, dificultăţi care afectează viaţa, sănătatea, educaţia propriului copil. În acest articol se vorbeşte despre rolul familiei în recuperarea copiilor cu autism. Sunt descrise sentimentele pe care le trăiesc membrii familiei şi problemele cu care ea se confruntă pe parcursul diagnosticării copilului cu autism, in- tregării şcolare a acestuia, fiind specificate și serviciile sociale de care beneficiază familia cu copil autist. Cuvinte-cheie: copil autist, familie cu copil autist, probleme psihosociale ale familiei cu copil autist.