ترجمه، بررسی روایی محتوایی و همخوانی درونی نسخه فارسی شده "مقیاس بررسی فعالیت‌ها و ترس از افتادن در سالمندان" در افراد مبتلا به پارکینسون - معصومه زارعی; لاله لاجوردی; مهدی علیزاده زارعی; عماد ملازاده (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2017)
مقدمه و اهداف ترس از افتادن در افراد مبتلا به پارکینسون بسیار شایع میباشد. از رایجترین ابزاری که جهت سنجش ترس از افتادن در افراد مبتلا به پارکینسون استفاده میشود، مقیاس بررسی فعالیتها و ترس از افتادن است که نسخه فارسی آن موجود نبوده و مطالعهای در زمینه روایی و پایایی آن در ایران صورت نگرفته است. هدف از انجام مطالعه حاضر دستیابی به نسخه فارسی این مقیاس جهت ارزیابی میزان ترس از افتادن در بیماران پارکینسون بود. مواد و روشها پس از کسب اجازه از طراح مقیاس، بر اساس پروتکل ارزیابی بین المللی کیفیت زندگی نسخه فارسی این مقیاس تهیه گردید. جهت بررسی روایی محتوایی از شاخص و نسبت روایی محتوایی استفاده شد. همخوانى درونى گزینهها نیز با ضریب آلفاى کرونباخ مورد ارزیابی شد. یافتهها وضوح و شفافیت گزینهها قابل قبول بود. میزان آلفای کرونباخ در بخش انجام فعالیت، ترس از افتادن و محدودیت در فعالیت به ترتیب 75/0، 91/0 و 82/. محاسبه گردید که مبین همخوانی درونی متوسط در بخش انجام فعالیت و پایایی بسیار مطلوب در بخشهای ترس از افتادن و محدودیت در فعالیت میباشد. میزان آلفای کرونباخ بهصورت کل 93/. محاسبه گردید که نشانگر همخوانی درونی بسیار مطلوب این پرسشنامه میباشد. نتیجه گیری نسخه فارسی این مقیاس در پارکینسون از روایی محتوایی و همخوانی درونی بسیار مطلوبی برخوردار میباشد و میتواند به عنوان یک ابزار مناسب جهت ترس از افتادن در این بیماران مورد استفاده قرار گیرد.